Saigon
Door: Marloes
Blijf op de hoogte en volg Marloes
09 April 2026 | Vietnam, Ho Chi Minhstad
Ik heb vannacht heerlijk geslapen. De jetlag valt me nu nog mee. De weersverwachting is voor vandaag om en nabij de 36 graden Celsius met een UV-index van 12 op het heetst van de dag. Mijn planning is dan ook om tussen tien en twee uur in ieder geval ergens binnen te zitten. Ik heb een afspraak gemaakt bij de manicure, pedicure en masseur - iets wat ik in Nederland nog nooit gedaan heb.
Eenmaal daar liet ik de nagelstyliste zien wat ik wilde en ze ging met een extreem serieus gezicht aan de gang. De massage was een zalige marteling. Na de vliegreis zelf voelde ik me net een zombie en nu ben ik weer mens! Mijn nagels zijn mooi, maar ik weet zeker dat de lengte me gaat tegenstaan. Ze halen het eind van de vakantie in ieder geval niet want onhandig zo’n lange nagels zeker.
Ik ging vanavond nog achterop een scooter kriskros door Saigon en mijn lokale gids liet me de bekendste toeristische plekken zien. Ik heb wat foto’s hiervan op mijn polarsteps gezet - dat gaat makkelijker dan deze website merk ik.
Als avondeten heb ik me in de lokale foodmarket gestort. Het eten hier is extreem divers - van vlees naar vis naar schaaldieren. Eigenlijk hebben ze alles, behalve toetjes. De zoetekauw in mij moet maar even zonder doen dus.
Morgen gaat het grote avontuur achter op de motor van start… mijn volgers op polarsteps weten waarom die puntjes er staan.